Selçuk Tıp Dekanı’nın Öğrencilerle Hasbihali

Avicenna Bilim Topluluğu tarafından düzenlenen Hasbihal programının bu ayki konuğu Selçuk Tıp Dekan V. Prof. Dr. Serdar Göktaş’tı.

Öncelikle kendi hayat hikâyesini anlatarak öğrencilerle sohbete başlayan Dekan V. Prof. Dr. Serdar Göktaş, karşılıklı soru cevaplarla genç hekimlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Ayrıca 6 yıl tıp eğitimini kapsayan öğrencilik ve stajyerlik dönemini mümkün olduğunca verimli geçirmeleri gerektiğinin altını çizerek branş seçiminin önemine değindi.

Hekimliğin kutsal ve zor bir meslek olduğu, bu mesleği seçmek için özellikle insanı sevmek gerektiğini, hastaların yüzündeki tek bir gülümsemeyle hekimin kendini yenileyebileceğini ifade eden Dekan V. Prof. Dr. Serdar Göktaş, çok çalışmanın önemine de sık sık vurgu yaptı.

Güne erken başlamanın her insanın zihnini ve bedenini zinde tutacağına inanan ve bunu her hekimin uygulaması gerektiğini dile getiren Dekan V. Prof. Dr. Serdar Göktaş, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Başhekim yardımcısı Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hüsamettin Vatansev, Çocuk Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Serhat Türkoğlu, Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Selvi ve Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Çiçek’in katıldığı programın oldukça verimli geçtiği gözlendi.