SELÇUK TIP’ta BEYAZ ÖNLÜK HEYECANI

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yeni başlayan genç hekimler beyaz önlüklerini giymenin heyecanını yaşadılar.Törene Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz, Dekan Yardımcıları  Prof. Dr. Şerefnur Öztürk ile Doç. Dr. Hüsnü Alptekin, , Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tülay Kansu, Selçuk Tıp  fakülte sekreteri Nasır Ersöz, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Şahin’in Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Akademik yıl açılış programına katılmaları nedeniyle beyaz önlük törenine katılamadıklarını, fakültemize yeni başlayacak olan öğrencilere yeni eğitim öğretim yılı başarı ve tebrik mesajlarını iletmesiyle açılış konuşmalarına başlayan Selçuk Tıp Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş; “Fakültemizde 200’e yakın yurt dışı kaynaklı olmak üzere bin 284 öğrencimiz var. Türkiye genelinde alınan akademik teşvik sıralamasında 2. Sıradayız. Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyonu Kurulu tarafından ülkemizde bulunan 90 fakülteden 23 tanesi akredite edildi. Bu 23 fakültenin içinde yer almanın gururunu yaşıyoruz. Aynı zamanda fakültemizde bu yıl içerisinde ilk defa gelişim sınavı başarı ile uygulanmış ve ülkemizde gelişim sınavı uygulayan3- 4 Tıp Fakültesinden birisi konumuna gelmiştir.  Tüm bu imkanlar; siz öğrencilerimizin manevi değerlere sahip, evrensel düşünebilen, objektif hareket edebilen, tıbbın tüm sahalarında söz sahibi hekimler olabilmeniz için. Siz tertemizsiniz, giyeceğiniz tertemiz beyaz önlüklerinizi hayat boyu kirletmeyin, leke düşürmeyin, onurlu bir mücadele ile hayatınızı devam ettirin. Tıbbın bir bilim dalı ve hekimin de bir bilim insanı olduğunu unutmamanız dileği ile hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Törende ilk dersi veren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tülay Kansu öğrencilere, sağlığı ve insanı konu eden bir mesleğin mensubu olacaklarını hatırlatarak başladı. Öğrencilere tarihte unutulmayan beş hasta tipinden bahseden Prof. Dr. Kansu; benzer hastalarla daha sonraki meslek hayatında karşılaşabilecekleri konusuna vurgu yaparak kendilerini hekimlik mesleğine çok iyi hazırlamaları gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmalarının ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini birincilikle kazanan Ahmet KILIÇ önlüğünü Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş’ın elinden giyerken, ikincilikle kazanan Feride Sena AK önlüğünü Dekan Yardımcısı  Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, üçüncülükle kazanan Ekrem İNAL Dekan yardımcısı Doç. Dr. Hüsnü Alptekin’in elinden giydi.