Selçuk Tıp’ta Kök Hücre ve Bugün İçin Başarı Alanları Konuşuldu

Selçuk üniversitesi Tıp Fakültesi Genç Tıbbiyeliler öğrenci topluluğu tarafından “Kök Hücre ve Bugün İçin Başarı Alanları” konulu konferans gerçekleştirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Duman’ın konuşmacı olduğu programda kök hücre nedir, nerelerde kullanılır, gelecekteki yeri nedir gibi konulara değinildi.

Dönem 3 amfisinde gerçekleşen programa öğrencilerin ilgisi oldukça yoğundu. Programda mezenkimal kök hücrenin ne olduğundan, nereden elde edilebileceğinden, kullanım alanlarından ve faydalarından bahsedildi.

Prof. Dr. Selçuk Duman, mezenkimal kök hücrenin kireçlenme olarak ifade edilen dejenerasyonların tamirinde kullanıma açık olduğu ve proteze gidecek bir grup hastanın bu yöntem ile protez ameliyatı olmadan durumunun olumlu yönde gelişmesi gibi konulara yer vererek genç hekimlerin dikkatini çeken konulara örneklerle değindi.

Programın oldukça verimli geçtiği gözlemlenirken Selçuk Tıp Fakültesi Histoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ender Erdoğan tarafından Prof. Dr. Selçuk Duman’a katkılarından dolayı adına ağaç diktirilecek olan fidan kartı hediye edildi.