Selçuk Tıp’ta Sinirbilim Okumaları Devam Ediyor

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İbn-i Sina(AVICENNA) bilim topluluğu tarafından ikincisi düzenlenen Sinirbilim Okumaları programı kapsamında bu hafta Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Kürşat Altınbaş “Empati ve Ayna Nöronlar” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Programda memelilerde empati, ayna nöronlar, davranışsal manifestolar gibi konulara yer verilirken; ayrıca bu çalışmalarla ilgili yapılan hayvan deneylerine de değinildi.

Programa Prof.Dr. Yavuz Selvi, Prof.Dr. Emine İnci Tuncer, Prof.Dr. Özkan Güler, Prof.Dr. Duygu Fındık, Doç.Dr. Serhat Türkoğlu, Yrd.Doç.Dr. Zeliha Esin Çelik, Yrd.Doç.Dr. Fatih Hilmi Çetin ve Yrd.Doç.Dr. Memduha Aydın katıldı.

Araştırma görevlileri ile çok sayıda öğrencinin yoğun katılımının olduğu programa ilgi oldukça fazlaydı.

Öğrenciler ve katılımcı öğretim üyelerinin de soru cevaplarla katkıda bulunduğu programın oldukça güzel ve verimli geçtiği gözlendi.

Gerçekleşen sunum sonrasında Prof.Dr. Emine İnci Tuncer tarafından Doç. Dr. Kürşat Altınbaş’a plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.