INTÖRN TEMSİLCİLERİ SELÇUK TIP’ta BULUŞTU

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen Ulusal İntörn Hekimlik Çalıştayı 23 Aralık 2017 tarihinde Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyhekim toplantı salonunda gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş; “hekimliğin intörnlük döneminin değişik fakültelerdeki uygulamalarının gözden geçirilerek fakülte, hastane, intörn ve bu konunun diğer paydaşlarının da mutlu olabileceği ortak beklentilerini daha standart ve kurumsal bir yapı haline dönüştürülme zorunluluğu karşımızda güncel bir sorun olarak dururken, ülkemiz tıbbının geleceği olarak gördüğümüz genç hekim adaylarımızın, fakültemizdeki yaşamlarına duyarsız kalmayarak, onlarla bireysel ve toplu görüşmeler yaparak meslektaşlarımızın her şeyden önce ve en önemlisi hekim kardeşlerimizin kronikleşmiş mesleki ve sosyal sorunlarına dikkat çekmek amacı ile bu çalıştayı düzenledik. Bu konuya duyarsız kalmayan bizim bu heyecanımıza katılan 31 farklı tıp fakültesinden gelen arkadaşlarımıza fakültelerinin yönetimlerine teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Daha sonra söz alan dekan yardımcısı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk çalıştayın amacı ve niteliği hakkında bilgilendirici konuşmasını yaptı.

Programa 30 farklı fakülteden toplam 32  İntörn temsilcisi  katılırken, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi İntörn hekimlerinin de ilgisi oldukça yoğundu.

Tüm gün süren programda İntörn hekimlerin çalışma koşulları, meslek sorunları, eğitim sürecinin olumlu tarafları tartışılırken, geliştirilmesi gereken konu başlıklarına yer verilerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Programda ayrıca Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ayşen Melek Aytuğ Koşan “Dünya ve Türkiye’de İntörn Hekim Profili”, Prof. Dr. Ahmet Ak “ Eğitim Programına Genel Bakış”, Yrd. Doç. Dr. Memduha Aydın “İntörn ve İlişkileri”, Doç. Dr. Kürşat Altınbaş “İntörn Hekim Hangi Becerileri Öğrenmeli”, Prof. Dr. Kamil Hakan Doğan “İntörn Hekim Olmanın Yasal ve Etik Boyutu” konulu sunumlarına yer verilirken, intörn temsilcilerinin gerçekleştirmiş olduğu sunumlardaki örnekler Kayped uygulaması üzerinden oylanarak en çok puan alan özellikler bildirge taslağı hazırlığı için kayıt altına alındı.

Programın oldukça verimli geçtiğini, değinilen konuların bundan sonraki süreçte gelecek İntörn hekimlere yol göstereceğini ifade eden temsilciler, bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bu fırsatı kendilerine tanıdıkları için başta Selçuk Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş ve tüm fakülte yönetimine teşekkürlerini ilettiler.

Çalıştay programı Selçuk Üniversitesi Atlı Binicilik Tesisleri’nde düzenlenen akşam yemeğiyle son buldu.