Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in Tıbbiyelilerle Kariyer Söyleşisi

Genç Tıbbiyeliler tarafından Kariyer Söyleşisi kapsamında düzenlenen programın bu ayki konuğu Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’di.

Moderatörlerinin hazırlamış olduğu soruları yanıtlayarak devam eden programa Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin öncelikle kendi hayat hikâyesini anlatarak başladı.  Meslek ve branş seçiminde ki yol ayrımlarından bahseden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin bilgi ve istikrarlı çalışmanın başarıyı getireceğine değindi.

Özellikle hekimlik mesleğinin eksik bilgiyle icra edilemeyeceğini ve sürekli yenilenme ve gelişme öğretisiyle hekimin kendini tamamlaması gerektiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin hekimlik yolunda eksik bilgileriniz olduğunu hissettiğiniz bir alanda mutlaka bilgi ve tecrübesine güvenilen bir meslektaştan destek alınması gerektiğine de vurgu yaptı.

Genç hekimlere; çok çalışarak, başkalarıyla işbirliğinde bulunarak ve akılcı hareket ederek hedeflerinize ulaşabilirsiniz diyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Bilim adamı olarak üretmenin diğer branşlardan çok daha kıymetli olduğunu da sözlerine ekledi.

Rektörlük görevi ve Genel Cerrahi üzerine birçok konu başlıklarına yer verilen programa ilgi oldukça yoğundu. Selçuk Tıp Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Kara, Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Ekmekçi, Biyokimya Anabilim Dalı Uzman Dr. Recep Gökçe ve çok sayıda öğrencinin katıldığı söyleşinin oldukça verimli geçtiği gözlendi.

Genç Tıbbiyelilerin geleneksel hediyesi olan, İstanbul ili Çatalca ilçesi İnceğiz Köyü mevkii orman arazisine Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in adına dikilen fidanın belgesi topluluk adına Selçuk Tıp Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş tarafından kendilerine sunuldu.